Software-ul CAM trebuie să fie scump? - IronCAD

ianuarie 11, 2023

Software-ul CAM trebuie să fie scump?

Principala barieră în calea intrării în lumea CAM (Computer Aided Manufacturing) poate fi teama de costurile ridicate ale procesului. În plus, clienții se confruntă adesea cu dilema dacă este rentabil să înlocuiască introducerea manuală a codului G pentru a comunica cu mașina și dacă trebuie să investească în software CAM.

Costul de achiziționare a majorității licențelor CAM poate fi ridicat. Cu toate acestea, este important de reținut că prețul depinde de funcționalitatea preconizată, de complexitatea geometriei de mișcare a mașinii și de numărul de axe care pot fi operate simultan.

Se pot distinge mai multe caracteristici principale ale software-ului CAM, care se traduc în mod direct printr-o reducere a costurilor de utilizare a software-ului. Aceste caracteristici sunt:

Licență perpetuă

Spre deosebire de licențele de abonament, care reprezintă o plată ciclică pentru software-ul deținut, aceasta este o soluție care oferă o plată unică pentru achiziționarea de software. În cele mai multe cazuri, dezvoltatorii de software CAM sunt producători străini care au distribuitori în Polonia. În consecință, atunci când distribuitorii obțin licențe de la producători, le plătesc în altă monedă, cel mai adesea în euro sau dolari. Prețul final al abonamentului este afectat de turbulențele din lumea financiară, de fluctuațiile valutare și de posibilele schimbări în politica de prețuri a producătorului, ca urmare a cărora prețul final pentru un anumit an de abonament se poate modifica, chiar dramatic. În această situație, achiziționarea unei licențe perpetue este o opțiune mai sigură din punct de vedere financiar.

Transferabilitatea licențelor între calculatoare

În unele programe CAD/CAM este posibil să se transfere licențe între mai multe stații de lucru. Spre deosebire de programele cu utilizare blocată pentru un singur computer, acest lucru vă permite să migrați licențele fără a fi nevoie să achiziționați mai multe licențe pentru un singur software, dacă aveți mai multe persoane care lucrează cu software-ul. Aceasta presupunând, bineînțeles, că nu trebuie să lucreze simultan.

Asistență tehnică gratuită și nelimitată

În plus față de costul de achiziționare a unei licențe, producătorii unor programe CAD/CAM solicită, de asemenea, o taxă de abonament recurentă. Acesta este un serviciu care constă în posibilul acces al clientului la asistență tehnică atunci când apar probleme din cauza unor erori de software sau a necunoașterii funcționalităților. Pe de altă parte, există produse software care nu necesită o astfel de taxă și care oferă asistență tehnică gratuită și pe termen nelimitat. Aceasta este o soluție excelentă pentru a evita costurile suplimentare în timpul utilizării pe termen lung a software-ului.

Gamă largă de postprocesoare disponibile

Programele CAD/CAM au nevoie de postprocesoare, un fel de translator care traduce setările introduse în program într-un limbaj înțeles de mașină, numit G-code. Producătorii unor soluții se așteaptă la o taxă suplimentară pentru crearea unui astfel de postprocesor, și nu contează dacă acesta este foarte cunoscut sau mai specific. Contrariul este întâlnit de programele care au baze de date cu peste 600 de postprocesoare gata făcute, disponibile în mod implicit. Există șanse foarte mari să găsim un postprocesor care să se potrivească mașinii noastre în astfel de programe, evitând astfel costuri suplimentare.

Postprocesor editabil de către utilizator

Un software CAM individual permite utilizatorului să editeze postprocesorul direct în cadrul programului. Acest lucru oferă posibilități foarte bune de modificare, de exemplu, în cazul în care se achiziționează o mașină nouă care are un postprocesor similar cu modificări minore. Cu o astfel de soluție, este suficient să faceți modificările necesare și să salvați. Pe de altă parte, în cazul soluțiilor fără o astfel de posibilitate, este de obicei necesar să se contacteze producătorul pentru a achiziționa serviciul de creare a unui postprocesor pentru următoarea mașină, ceea ce generează, desigur, costuri suplimentare asociate cu utilizarea software-ului CAM.

Simularea coliziunii și a menținerii sculei în software

Software-ul CAM dispune de funcții de simulare a prelucrării și, în majoritatea cazurilor, analizele de coliziune a sculelor și a suporturilor de scule sunt efectuate pe această bază. În acest fel, pot fi evitate în siguranță accidentele costisitoare care pot duce la distrugerea sculei, a piesei de prelucrat sau, în cel mai rău caz, la defectarea întregului utilaj. După o astfel de analiză, putem fi siguri că programul poate fi încorporat în siguranță în mașină și că nu va genera costuri excesive.

Dețineți un software CAD/CAM? Sau sunteți în curs de a alege un program? Dacă programul pe care l-ați ales îndeplinește condițiile enumerate mai sus, acesta reprezintă achiziția ideală, fără a genera costuri suplimentare de utilizare.

Software-ul CAD/CAM oferit de compania noastră are toate caracteristicile menționate mai sus. Acestea reprezintă soluția ideală pentru companiile deja dezvoltate, dar și pentru companiile care încep să utilizeze acest tip de soluție. Nu ezitați să ne contactați, vom fi bucuroși să vă prezentăm soluțiile și oferta noastră detaliată.

Aveți vreo întrebare?

Luați legătura cu noi.
    * Sunt de acord să fiu contactat telefonic de către reprezentanții TM SYS Group în scopul furnizării unei oferte sau al comercializării.
    * Sunt de acord să fiu contactat prin e-mail de către reprezentanții TM SYS Group în scopul prezentării ofertei sau al marketingului.

    VĂ RECOMANDĂM, DE ASEMENEA
    ©  2023 ironcad.ro -  Toate drepturile rezervate